تحلیل نمادهای اوره ساز و پیشبینی روند آبان 1403
تحلیل نمادهای اوره ساز و پیشبینی روند آبان 1403
آخرین مهلت خرید سبد سهام تضمینی آبان 1403
تضمین 100 % سود طی سه ماه ( عودت کامل وجه در صورت عدم تحقق شرط )
پیشبینی بازار بورسیران
هشدار و سلب مسئولیت
1 – تحلیل زیر در شرایط حال بازار قابل برسی است. در صورت وقوع رویداد و یا نشر اخبار آنی مهم و اثر گذار که موجب بروز جو هیجانی بازار ( تغییرات بیش از 10,000 واحد شاخص ) گردد، این تحلیل، بطور عمومی فاقد اعتبار می باشد.
2 – بازار سرمایه، بازار ریسک است. کلیه محتوای سایت، برداشت، نظر و تحلیل شخصی و غیر تعهدآور است. در بازار سرمایه مسئولیت هرنوع تصمیم گیری، اقدام، سود و زیان احتمالی با شخص معامله گر می باشد. بورسیران فقط در محدوده شروط و تعهدات خدمات خریداری شده که در هنگام خرید آنرا مطالعه و پذیرفته اید، متعهد می باشد
3 – بدلایل سیستهای کاری و رعایت حقوق مولف مواردی از تحلیها و پیش بینی ها بعد 48 ساعت حذف می گردد.
تحلیل نمادهای اوره ساز و پیشبینی روند آبان 1403
مقدمه
اوره بهعنوان منبع نیتروژن پرمصرفترین کود شیمیایی در دنیاست. از کل اوره تولیدی در سطح جهان ۷۰ درصد به مصارف کشاورزی میرسد و مابقی تولید عمدتا برای مصارف کشاورزی،تولید پودر ملامین و بهعنوان خوراک دام مصرف میشود. تولیدکنندههای اصلیاوره در ایران چهار شرکت بورسی پتروشیمی پردیس، شیراز، کرمانشاه و خراسان هستند که در بورس پذیرفته شدهاند.
معرفی نمادهای اوره ساز
وضعیت تکنیکال نمادهای اوره ساز
خلاصه مهم وضعیت بنیادی نمادهای اوره ساز
وضعیت فروش نمادهای اوره ساز در 6 ماه اول سال
وضعیت بنیادی نمادهای اوره ساز
تاثیر نرخ خوراک جدید بر سودآوری نمادهای اوره ساز
پیش بینی روند نمادهای اوره ساز دوم سال
نکات و راهنمایی های مهم برای ورود به نمادهای اوره ساز
همچنین پتروشیمی لردگان نیز به تازگی وارد مدار تولید شده که در بازار فرابورس قابل معامله است.در خارج از بازار سرمایه نیز پتروشیمی رازی تولیدکننده اصلی اوره است و طرحهایی مانند پتروشیمی هنگام نیز در دست اجراست. در حالی که ظرفیت ۵ شرکت حاضر در بازار سرمایه ۷ میلیون تن و ظرفیت پتروشیمی رازی ۸۵۰ هزار تن است، میزان نیاز مصرف داخلی اوره ۲/ ۲ میلیون تن است که در بورس کالا یا تحت عنوان اوره حمایتی به فروش میرسد.
مازاد تولید در سطح کشور موقعیت مناسبی را برای تولیدکنندههای اوره فراهم آورده با صادرات اوره درآمد ارزی قابل توجهی داشته باشند. عمده مقاصد صادراتی در سالهای گذشته هند، افغانستان و ترکمنستان بوده که با توجه به مشکلات ناشی از تحریم، در حال حاضر شرکتهای اورهای به گسترش بازار خود به کشورهای برزیل و استرالیا اقدام کردهاند.
سهم عمده بهای تمام شده در تولیدکنندههای اوره مربوط به بهای خوراک گاز طبیعی است که بر مبنای فرمولی تعیین میشود که قیمت جهانی گاز در چهارهاب بینالمللی در آن وزن ۵۰ درصدی و نرخ گاز مصرف داخلی،صادراتی و وارداتی در آن وزن ۵۰ درصدی دارند. ساختار درآمد و هزینههای شرکتهای اورهای نشان دهنده نقش کلیدی نرخ ارز، نرخ جهانی اوره و گاز طبیعی در سودآوری این شرکت هاست.
در ماههای اخیر با شیوع ویروس کرونا در سطح جهان نرخ گاز جهانی با کاهش مواجه شده است، برای مثال نرخ گاز هنری هاب از ۱.۸۶۲ دلار به ازای هر میلیون بی تی یو (BTU) به ۷۸۲/ ۱دلار در هفته جاری رسیده و حتی کمترین نرخ در ۲۴ ماه اخیر یعنی رقم ۴۸۲/ ۱ نیز در طی چند ماه گذشته رخ داده است. از طرف دیگر نرخ اوره گرانولار منطقه خاورمیانه در محدوده قیمت ۲۲۰ دلار بر تن نوسان کرده و ارقام بالاتری را نیز تجربه کرده است.
حرکت مخالف نرخهای جهانی گاز طبیعی و اوره سبب بهبود حاشیه سود شرکتهای اورهای شده است. تغییرات قیمتهای جهانی و پتانسیل صادرات بیشتر شرکتهای اورهای نسبت به سالهای گذشته با توجه به افزایش ظرفیت تولید سبب شده است که این گروه طی ماههای اخیر از معدود گروههایی باشد که به رغم حضور نداشتن در صندوقهای ETF دولتی بازده مناسبی داشته باشد و مورد اقبال سرمایهگذاران قرار بگیرد. / دنیای بورس
https://donyayebourse.com/news/55757-%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%AF
————————
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3796542
دنیای اقتصاد
صنایع پتروشیمی یکی از زیرشاخههای گروه محصولات شیمیایی محسوب میشود که از ترکیب دو واژه پترول و شیمیایی ایجاد شده است. در فرآیند تولید صنایع پتروشیمی، تبدیل هیدروکربنهای نفت خام یا گاز طبیعی به فرآوردههای مختلف و متعدد شیمیایی صورت میگیرد. فعالیت پتروشیمی در ایران، از سال ۱۳۲۴ و با بهرهبرداری از واحد تولید کود شیمیایی مجتمع پتروشیمی شیراز آغاز شد و متعاقب آن شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال ۱۳۴۳ با مالکیت دولت، تحت پوشش شرکت ملی نفت ایران تاسیس شد.
معرفی صنعت اوره
ماده اولیه تولید آمونیاک، گاز طبیعی یا گاز زغالسنگ است. چین از زغالسنگ و سایر کشورهای بزرگ از گاز طبیعی استفاده میکند. مهمترین چالش صنعت آمونیاک، مسائل زیستمحیطی است زیرا صنعت آمونیاک یک تولیدکننده قابلتوجه CO2 است. اوره محبوبترین شکل کود نیتروژن جامد بهویژه در مناطق در حال توسعه جهان است و به طور گسترده در بازارهای بینالمللی خرید و فروش میشود. حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد از تولید اوره به عنوان کود استفاده میشود. همچنین از اوره در بخشهای صنعتی برای ساخت رزینهای اوره-فرمالدهید، ملامین، مایعات خروجی گازوئیل (DEF)، خوراک دام، ساخت چسب و رنگ، ترکیبات قالبسازی، کاغذ و منسوجات استفاده میشود. خاورمیانه با سهم بیش از ۱۸ میلیون تنی (۳۲درصد) از کل ۵۱ میلیون تن صادرات جهانی در سال ۲۰۱۹، بزرگترین منطقه صادرکننده اوره در جهان است.
بازار جهانی اوره
بزرگترین تولیدکننده اوره در جهان، اول روسیه و بعد اندونزی است. یکی از تهدیدهایی که برای صنعت اوره ایران وجود دارد، راهاندازی طرحهای تولید اوره در هند است. قبل از تحریمها بیشتر تولیدات اوره پتروشیمی پردیس به هند صادر میشد، اما با اعمال تحریمها، صادرات ایران به سایر کشورها از جمله منطقه آمریکای جنوبی نیز انجام میشود (تا سال 2016 چین بزرگترین تولیدکننده بود اما به دلیل مسائل زیست محیطی سختگیرانه و استفاده از زغالسنگ برای تولید این محصول، میزان تولید این کشور به شدت کاهش یافته است). طبق پیشبینیهای سازمان جهانی غذا، با رشد جمعیت تا سال ۲۰۲۲ رشد تقاضا برای اوره بیشتر از عرضه آن خواهد بود. اوره سهم بیش از ۵۰ درصدی از کودهای مصرفی در مصارف کشاورزی دارد. در زمان کشت محصولات با توجه به افزایش تقاضا برای اوره، قیمت اوره هم روند صعودی به خود میگیرد. در فرآیند تولید اوره، پتروشیمیها گاز طبیعی و بعضا گاز ترش را دریافت کرده و در مرحله اول به آمونیاک تبدیل میکنند و بعد از آن آمونیاک به اوره تبدیل میشود. آمونیاک به دلیل مایع بودن و هزینه حمل بالا معمولا زیاد به فروش نمیرسد و به اوره تبدیل میشود.
شرکتهای تولیدکننده اوره در ایران، در حال حاضر 6 شرکت پتروشیمی هستند که ۵ شرکت سهامشان در بازار سرمایه مورد معامله قرار میگیرد. پتروشیمیهای پردیس، کرمانشاه، خراسان و شیراز که با ظرفیت کامل اوره تولید کرده و بورسی بوده و اوره لردگان (به زودی پتروشیمی لردگان نیز با افتتاح فاز۳ به جمع تولیدکنندگان اوره کشور اضافه میشود)، در بازار پایه معامله میشود. پتروشیمی رازی از دیگر تولیدکنندگان این محصول است که در بازار سرمایه معامله نمیشود. کل مقدار مصرف اوره داخل کشور 2/ 2میلیون تن است که از این مقدار 88 درصد اوره حمایتی است. شرکتهای تولیدکننده اوره موظف به تامین نیاز داخلی و سپس صادرات آن هستند. باید یادآور شد با بهرهبرداری از سایر طرحهای پتروشیمی طی برنامه جهش سوم توسعه، پتروشیمیهای فعال فعلی موظف به تامین بخش کمتری از نیاز داخلی خواهند بود و توانایی بیشتری برای صادرات خواهند داشت.
نحوه تولید اوره
به صورت کلی مواد اولیه تولید اوره به این شرح است: گاز طبیعی، آب، بخار و برق. رایجترین روش تولید اوره، پروسه هابر است که در آن هیدروژن موجود در گاز طبیعی با نیتروژن هوا ترکیب و سپس به آمونیاک تبدیل میشود. برای تولید یک تن اوره، ۵۸۰ کیلوگرم آمونیاک نیاز است. عمده آمونیاک تولید شده در شرکتهای تولیدکننده به اوره تبدیل میشوند. در برخی شرکتها، بخشی از اوره تولیدی به کریستال ملامین تبدیل شده و با ارزش افزوده بالاتر به فروش میرسد.
بررسی شرکتهای اورهساز
شپدیس: پتروشیمی پردیس بزرگترین تولیدکننده اوره داخل کشور بوده و دارای اسکله مخصوص است که حمل بار جهت صادرات را تسهیل میکند. ضمن اینکه موقعیت مکانی این شرکت نیز ار رقبای خود مناسبتر است.
شیراز: این شرکت قدیمیترین مجتمع پتروشیمی کشور است. نکته مثبت این شرکت تسویه وام ارزی تا پایان سالجاری است.
کرماشا: پتروشیمی کرمانشاه طرح افزایش 100 درصدی ظرفیت را در برنامههای خود داشته که طبق اعلام شرکت تا انتهای سالجاری به بهرهبرداری آزمایشی میرسد. نکته قابلتوجه آن، تامین مالی با استفاده از منابع داخلی شرکت است و وامی تا مقطع فعلی اخذ نشده است. همچنین نزدیکی به عراق و موقعیت مناسب صادراتی از دیگر نکات مثبت شرکت است.
خراسان: این پتروشیمی علاوه بر اوره، کریستال ملامین نیز تولید میکند که دارای ارزش افزوده و حاشیه سود بیشتر نسبت به اوره است. ضمن اینکه به دلیل موقعیت جغرافیایی، مقصد فروش صادراتی شرکت افغانستان بوده که از نظر مسافت و هزینه حمل نکته مثبتی برای شرکت است؛ اما با تحولات اخیر افغانستان شاید فروش صادراتی شرکت با کمی مشکل مواجه شود که با گذشت کمی زمان اثر آن مشخص خواهد شد. همچنین وجود خطوط ریلی برای حملونقل تا رسیدن به دریای عمان، از مزیتهای دیگر این شرکت است.
تحلیل تکنیکال و پیشبینی روند شپدیس 1403
تحلیل تکنیکال و پیشبینی روند شیراز 1403
تحلیل تکنیکال و پیشبینی روند کرماشا 1403
تحلیل تکنیکال و پیشبینی روند خراسان 1403
تحلیل تکنیکال و پیشبینی روند نمادشلرد 1403
این تحلیل در ابتدای هر ماه بروزرسانی می شود.
تحلیل نمادهای اوره ساز و پیشبینی روند مهر 1403
تحلیل و پیشبینی روند نمادهای اوره ساز مرداد 1403
تحلیل نمادهای اوره ساز و پیشبینی روند شهریور1403